Van broodjeszaak naar koffiehuis

Lindsey Nuyten (rechts) zal Café Glacé uitbreiden tot een echte brasserie. Madison Leyn is een van haar medewerkers.
Foto XCR Lindsey Nuyten (rechts) zal Café Glacé uitbreiden tot een echte brasserie. Madison Leyn is een van haar medewerkers.

Lindsey Nuyten (40) uit Lauwe smeert niet langer broodjes in 't Smoshuisje in Geluwe. Na elf jaar ging ze op zoek naar een nieuwe uitdaging, met succes. "Eigenlijk droom ik al meer dan tien jaar van een eigen brasserie. Nu de vorige eigenaar van Café Glacé in de Rijselstraat in Menen na tien jaar de zaak overlaten, heb ik geen seconde getwijfeld", weet Lindsey. Sinds dinsdag zwaait zij er de plak. "Ik wil de zaak echt wel uitbreiden. Zo is onze eetkaart heel wat ruimer en kiezen we voor een ruim assortiment aan thees en koffies. Ik volg momenteel een opleiding als kok zodat ik binnen anderhalf jaar biefstuk met frietjes kan serveren."


Lindsey krijgt de steun van twee vrouwelijke krachten en zal de zaak openen van dinsdagmorgen tot en met zaterdagavond. "Mijn man, Bart Suestrone heeft in de toog enkele aanpassingen aangebracht. Op de eerste verdieping zal hij de komende maanden hard werken, zodat we over twee vergaderruimtes zullen beschikken voor dertig en twintig man. Voortaan kan iedereen, mits reservatie, ook lekker ontbijten in Café Glacé." En wie nog geen plannen heeft rond Valentijn kan genieten van een romantisch ontbijt op 11 of 12 februari. Op Facebook vind je meer informatie over Café Glacé. (XCR)