Uittredende raadsleden in de bloemetjes gezet

Afscheidnemende raadsleden - Veel vroegere raadsleden stuurden hun kat naar hun afscheidsdrink
Maxime Petit Afscheidnemende raadsleden - Veel vroegere raadsleden stuurden hun kat naar hun afscheidsdrink

Net voor de gemeenteraad van woensdag zette het schepencollege de uittredende raadsleden in de bloemetjes. Figuurlijk dan, want ze kregen elk een bedankingswoordje en een fles cava. In totaal werden 18 afscheidnemende raadsleden gevierd maar amper de helft daagde ook effectief op. Karl Debuck had de meeste dienstjaren op de teller: 24 waarvan 12 als schepen. In die periode fungeerde hij ook anderhalf jaar als waarnemend burgemeester. Ook Rudy Nuytten kan met 17 jaar en 11 maanden terugblikken op een mooie periode als raadslid. Hij kwam eerst op voor de sp.a om daarna te zetelen voor de alternatieve linkse lijst Open Stad. In oktober 2018 was hij lijstduwer voor PVDA maar die partij kon geen zetel bemachtigen. “Mijn afscheid als gemeenteraadslid was ingecalculeerd”, geeft hij toe. “Ik heb nergens spijt van en ik heb boeiende momenten gekend. Ik was nooit schepen maar toch was ik altijd voldaan als mijn standpunten effectief uitgevoerd werden. Mijn verzet tegen de industriezone Menen-West heeft in 2014 zijn vruchten afgeworpen en ik hoop dat het industrieterrein er ook in de toekomst niet komt. De Meense politieke ontwikkelingen zal ik op de voet blijven volgen. Vandaar dat ik straks ook met plezier plaatsneem in het publiek tijdens de gemeenteraad.”

De vier uittredende OCMW-raadsleden tekenden wel present. Katrien Dousy (CD&V) had met 18 jaar de grootste staat van dienst maar zij werd per ongeluk bedankt voor amper 1 legislatuur.

Afscheidnemende raadsleden - Karl Debuck en Ruddy Nuytten: goed voor samen 42 jaar anciënniteit in de gemeenteraad
Maxime Petit Afscheidnemende raadsleden - Karl Debuck en Ruddy Nuytten: goed voor samen 42 jaar anciënniteit in de gemeenteraad
Afscheidnemende raadsleden - Katrien Dousy met 18 jaar anciënniteit in de OCMW-raad
Maxime Petit Afscheidnemende raadsleden - Katrien Dousy met 18 jaar anciënniteit in de OCMW-raadReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.