Twee gewonden bij spectaculaire crash, motorblok vliegt meters verder

De Citroën is volledig verhakkeld.
LSI De Citroën is volledig verhakkeld.
In Menen zijn vrijdagavond twee inzittenden van een wagen gewond geraakt bij een spectaculair verkeersongeval. Het motorblok van hun Citroën C4 kwam meters verder op een braakliggende akker terecht.

Rond 18.45 uur reed Bilal T. (21) uit Wevelgem met de Citroën C4 van een vriend in de Groenestraat van de Wijnberg in Wevelgem richting Moorselestraat in Menen. Voorbij het Deutscher Soldatenfriedhof reed hij over de spoorwegovergang. Vermoedelijk liep het daarbij mis want enkele meters verder raakte hij aan de rechterkant van de smalle weg in de gracht en botste tegen een duiker. De klap gebeurde aan hoge snelheid en was hard want het motorblok van de wagen werd uit de motorkap gerukt en vloog meters verder het veld in. Aan de andere kant van de straat vloog de wagen tegen de omheining van landbouwer Jozef Butaye. De omheiningsdraad en een betonnen paal sneuvelden, net als een verkeersbord die waarschuwde voor de spoorwegovergang. 

Het motorblok belandde meters verder op een akker.
LSI Het motorblok belandde meters verder op een akker.

Na de spectaculaire capriolen kwam de wagen opnieuw half op de weg en half in de gracht tot stilstand. Een van de inzittenden moest uit het verhakkelde voertuig gehaald worden. Bilal T. en zijn passagier Thibault S. (18) uit Wevelgem kregen de eerste zorgen van een MUG-team. Daarna ging het met een ambulance richting ziekenhuis. Hun verwondingen waren niet levensbedreigend. De Groenestraat bleef een tijdlang voor alle verkeer afgesloten. De weg lag bezaaid met brokstukken.

De wagen belandde half in de gracht, half op de weg.
LSI De wagen belandde half in de gracht, half op de weg.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.