Exclusief voor abonnees

Topdokter Stéphanie De Maesschalck: “Nu pas zien we de gevolgen van corona. En het is om bij te blèten”

Stephanie De Maesschalck: “De collateral damage is groot. De kwetsbaarsten zijn het hardst getroffen. Financiële moeilijkheden, stress, eenzaamheid, angst, huiselijk geweld... Dat gaan we nog maanden voelen.”
Thomas Nolf Stephanie De Maesschalck: “De collateral damage is groot. De kwetsbaarsten zijn het hardst getroffen. Financiële moeilijkheden, stress, eenzaamheid, angst, huiselijk geweld... Dat gaan we nog maanden voelen.”
Om naar haar tweede verblijf te gaan in de Ardennen wachtte ze netjes op het fiat van de regering. Maar om vluchtelingen te verzorgen in Duinkerke trok ze de voorbije weken illegaal de grens over. Voor huisarts en professor Stéphanie De Maesschalck (49) ligt de focus op de meest kwetsbaren. “Iemand moet het doen.”

Stéphanie de Maesschalck is een van de artsen in 'Topdokters: Corona’ op VIER. In het programma is te zien hoe ze mee de triage organiseert in het zwembad van Menen, hoe ze een jong astmapatiëntje geruststelt en hoe ze samen met enkele andere vrijwilligers in het vluchtelingenkamp van Duinkerke de strijd met schurft aanbindt. 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen