Terecht voor vuistslagen aan parkeerwachter

Een 35-jarige man uit Wevelgem riskeert een celstraf van zes maanden en een boete van 300 euro omdat hij op 27 juli vorig jaar in Menen een parkeerwachter enkele vuistslagen gaf.


Zouhair S. parkeerde op de Barakken zijn wagen foutief terwijl zijn moeder enkele boodschappen deed. Zelf bleef hij rond de wagen cirkelen om een sigaretje te roken. Hij merkte naar eigen zeggen de parkeerwachter op en vroeg hem of hij correct geparkeerd stond. Daarop kwam slechts een mompelend antwoord.


Enkele tellen later maakte de parkeerwachter aanstalten om een boete uit te schrijven. Dat viel bij Zouhair S. in slechte aarde. Hij gooide de boete weg, spuwde naar de parkeerwachter en gaf hem vier rake vuistslagen.


Tijdens de schermutseling viel zijn gsm met foto's van zijn overleden kindje kapot op de grond en dat maakte hem nog kwader. S. heeft samen met zijn ontspoorde broers al een woelige jeugd en enkele veroordelingen achter de rug. Hij vroeg de rechter een werkstraf of een straf met probatievoorwaarden om aan zijn agressieprobleem te kunnen werken. Vonnis op 31 mei. (LSI)