Stelende poetsvrouw riskeert één jaar cel

De rechtbank in Kortrijk zorgde voor een fikse boete.
LSI De rechtbank in Kortrijk zorgde voor een fikse boete.
Een 35-jarige vrouw uit Menen riskeert een celstraf van één jaar omdat ze als poetsvrouw verschillende diefstallen pleegde. Terwijl Kimberly G. aan het poetsen was, snuffelde ze in alle lades en kasten op zoek naar geld. Ze moest zich vrijdag verantwoorden op de rechtbank voor vier diefstallen bij klanten in Roeselare. 

Poetsvrouw Kimberly G. (35) was lang niet aan haar proefstuk toe. Telkens als ze werd betrapt, werd ze ontslagen maar ze vond al snel opnieuw werk bij een ander poetsbureau en maakte al snel opnieuw slachtoffers. Zo ging ze aan de haal met geld uit de kantoren van twee bedrijven in Roeselare en ook bij een huisarts in Roeselare. Bij een van de vier feiten handelde ze samen met haar vriend. Axel H. (38) nam eerst de schuld op zich, maar uiteindelijk bleek dat vooral G. opnieuw geld had gestolen. Ze pleegde de feiten naar eigen omwille van financiële problemen. Omdat de vrouw drie jaar geleden al eens werd veroordeeld voor gelijkaardige feiten, hangt er nu een jaar celstraf boven haar hoofd. Haar vriend riskeert een gevangenisstraf van vier maanden. Eén van de gedupeerde bedrijven stelde zich burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding van 5.000 euro. Het koppel daagde niet op voor het proces. Vonnis op 16 augustus. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.