Stadsfestival Salto steekt in het nieuw

Het stadsfestival Salto in Menen zit in een nieuw kleedje. Vandaag krijgt creatief muzikaal talent een kans op 12 charmante locaties . Wat dacht je van meezingen met Guido Belcanto of even tokkelen op de Meense beiaard?

Na het afschaffen van het populaire straattheaterfestival Zomer zocht de stad samen met CC De Steiger een nieuwe invulling voor een zomers stadsfestival. Vorig jaar werd Salto geboren, maar de formule kon de Menenaars niet warm maken. "De naam Salto blijft behouden en dat is meteen het enige wat overblijft. Op zaterdag 9 juli kiezen we voor een muzikaal stadsfestival op twaalf locaties in een straal van een kilometer", vertelt directeur Chiel Vandenberghe. "Muziek op exclusieve locaties voor de Menenaars: dat is het concept dat we voor ogen hebben." Net als vorig jaar zou CC De Steiger met een curator in zee gaan, maar omdat de samenwerking met De Mens-zanger Frank Vander linden traag op gang kwam, koos het cultuurcentrum om het festival alleen te organiseren met een budget van 70.000 euro.


"We starten om 15 uur op een groot podium op de Grote Markt met het Banjo-orkest en beiaardier Frank Deleu. Daarna kan het publiek kiezen om muziek op originele wijze te beleven in Bois de Boulogne, de Kazematten, langs de Oude Leielaan, in een leegstaand huis en zelfs in de binnentuin van de oude tabaksfabriek. Guido Belcanto mag het festival op de Grote Markt afsluiten. Hij zal zingen met alle Menenaars en met het Sinjakoor. Een dj mag daarna tot 1 uur plaatjes draaien. (XCR)