Stad Menen koopt elektrische auto voor groener wagenpark

De schepenen en enkele stadsmedewerkers bij de nieuwe auto.
Alexander Haezebrouck De schepenen en enkele stadsmedewerkers bij de nieuwe auto.
De stad Menen heeft een nieuwe elektrische wagen aangekocht. Het gaat om een crèmekleurige Nissan Leaf van 31.335 euro. “Deze auto vervangt een oud, meer vervuilend model binnen ons wagenpark”, zegt schepen van Klimaat Patrick Roose. 

Menen wil met de aankoop van een elektrische wagen haar wagenpark vergroenen. “We hebben net onze beleidsnota voorgesteld waarin we zeggen dat we willen vergroenen en voegen nu al meteen de daad bij het woord”, zegt schepen van Klimaat Patrick Roose (sp.a). De auto zal ingezet worden voor stadsmedewerkers om verplaatsingen te doen in het stadscentrum. “We willen hiermee ook het voorbeeld tonen aan de burger, alhoewel we beseffen dat de kostprijs van een elektrische wagen de particulier toch nog afschrikt, al win je dat op termijn wel terug.” De auto beschikt ook over alle soorten snufjes zoals een verwarmd stuur en je kan ook de binnentemperatuur regelen via een app op je smartphone. “Het is ook leuk dat we de auto konden aankopen bij een Meense garagist”, zegt schepen van Financiën Mieke Syssauw (Open Vld). 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ghislain wittebroodt

    als het de bedoeling is om de wagen te gebruiken om dienstverplaatsingen te doen in Menen , dan hadden de heren en dames van het stadsbestuur misschien beter fietsen gekocht; het is nog groener en beter voor de lijn.