Rekkemnaars kunnen nu online bankieren
in dorpshuis, want laatste bankautomaat is weg

Burgemeester Eddy Lust tekende ook de petitie in het dorpshuis van Rekkem voor een geldautomaat in de dorpskern
Maxime Petit Burgemeester Eddy Lust tekende ook de petitie in het dorpshuis van Rekkem voor een geldautomaat in de dorpskern
In het dorpshuis in Rekkem staat sinds kort een computer die bewoners kunnen gebruiken om te internetbankieren. Sinds eind vorig jaar beschikt Rekkem niet meer over een bankautomaat. “We bieden ook gratis sessies aan om de mensen te leren hoe ze via internet kunnen bankieren”, zegt burgemeester Eddy Lust. 

De computer in het Dorpshuis is er gekomen op vraag van de Rekkemnaren. “Mensen die thuis niet beschikken over een computer kunnen dan hier toch al terecht om te bankieren”, zegt Bea Loosvelt, die destijds een petitie startte om een bankautomaat te houden in Rekkem. “Aan de andere kant is dit natuurlijk ook de oplossing niet, maar we zijn blij dat het stadsbestuur iets onderneemt.” Wie wil, kan zich inschrijven om gratis lessen te volgen over hoe je kan internetbankieren op de computer en op de smartphone. “We doen dat samen met Febelfin op 5 september in het Dorpshuis vanaf 14 uur in Rekkem”, zegt burgemeester Lust, die destijds mee de petitie tekende. “We zijn nog altijd in overleg met Febelfin, die begrip toont voor het protest. Er zijn nog kleine dorpen en gemeenten met hetzelfde probleem. Uiteindelijk is het aan de banken om te beslissen of ze investeren in een bakautomaat of niet, maar dan moet dat voor hen wel rendabel zijn natuurlijk.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.