Ouders weigeren poliovaccin voor dochtertje: rechter legt hen boete op

Op de rechtbank van Ieper werd een koppel veroordeeld omdat ze hun dochter geen vaccin tegen polio willen geven.
Henk Deleu Op de rechtbank van Ieper werd een koppel veroordeeld omdat ze hun dochter geen vaccin tegen polio willen geven.
De rechter van Ieper veroordeelde een koppel uit Menen omdat die hun dochtertje niet lieten vaccineren tegen polio, iets wat wettelijk verplicht is. 

Het koppel liep tegen de lamp omdat er geen attest van vaccinatie was. Het blijkt dat hun twee oudste kinderen wel zijn gevaccineerd, maar het jongste niet. Daarnaast is er nog een vierde kindje, maar daarover beschikt de openbare aanklager niet over gegevens of het al dan niet het vaccin tegen polio kreeg toegediend.

“We vinden het eigenlijk erg dat we zelf niet kunnen beslissen wat er in ons kind wordt gespoten”, zei papa E.V. op de rechtbank. De man had zich duidelijk verdiept in de materie. “Ik ben ervan overtuigd dat het de gezondheid van mijn kind niet ten goede komt, die vaccinatie. Polio komt niet meer voor in ons land.” De man en zijn partner, die verstek liet gaan omdat ze niet naar de rechtbank wou komen, vragen de vrijspraak. De rechter gaf de man nog de kans om het vaccin dan toch te laten toedienen, maar E.V. gaf te kennen bij zijn standpunt te blijven. “Kijk, de wet zegt dat de vaccinatie verplicht is en je kan dat niet zomaar naast je neerleggen.” De beklaagden kregen elk een geldboete van 800 euro, waarvan de helft met uitstel.