Oplichter slaat opnieuw toe

DAK BLIJFT LEKKEN ONDANKS 1.500 EURO VOORSCHOT VOOR HERSTELWERKEN

Christ Dumolin, Fanny Vanlerberghe, Jordy en Jaidy (2) bij het nog niet herstelde dak.
Foto JVK Christ Dumolin, Fanny Vanlerberghe, Jordy en Jaidy (2) bij het nog niet herstelde dak.
Christ Dumolin (47) en Fanny Vanlerberghe (35) uit Menen vrezen dat ze het slachtoffer zijn van Kevin De Poorter uit Kortemark. Ze betaalden bijna 1.500 euro voorschot voor dringende herstelwerkzaamheden aan een dak, dat nog steeds lekt. Ondertussen zegt het dakwerkenbedrijf B.M.S uit Kortemark, dat het niets meer met Kevin De Poorter te maken heeft.

Christ Dumolin woont met samen met zijn partner en drie kinderen in een huisje langs de Wervikstraat in Menen. In een kamer zijn er al een tijdje problemen met het dak. "Dat is zo lek als een zeef. Als het 's nachts regent, moeten we om de beurt het bed uit om emmers te ledigen", verduidelijkt de bewoner. Op een bepaald moment hoorde de Menenaar een reclamespotje van BMS Dakwerken uit Kortemark. "Nadat ik contact had opgenomen, kreeg ik Kevin De Poorter over de vloer. Hij kwam bijzonder geloofwaardig over. Hij beloofde dat alles zeker binnen een maand in orde zou zijn." Toen er enkele dagen later een factuur voor een voorschot in de bus viel, was er voor Christ nog geen vuiltje aan de lucht. "Op 10 februari betaalde ik een voorschot van 1.476 euro, maar daarna hoorde ik niets meer. Ik bleef die man bellen en mailen. Altijd had hij een uitleg klaar. 'U moet begrijpen dat het heel slecht weer was voor het werk. Ikzelf ben moeilijk bereikbaar daar ik voor een ander project in het buitenland ben en hierdoor in een andere tijdzone zit.' Toen ik zijn naam in de zoekrobot Google had gegooid, werd mij één en ander duidelijk."


"Ik ben al naar Test-Aankoop gestapt en zal ook naar de politie gaan. Voor mij betekent dat voorschot een maandloon. Wij hebben geen geld om een nieuwe aannemer te betalen." Nochtans zijn de werken zeer dringend. "Ook op andere plaatsen begint het te rotten. We leven hier met drie kinderen, waarvan de kleine Jaidy pas twee jaar oud is. De situatie is echt ongezond."


Bij BMS Dakwerken, dat De Poorter samen zijn echtgenote oprichtte, zeggen ze zich bewust te zijn van de situatie, wanneer we daar de man proberen te bereiken. "Kevin De Poorter heeft niets meer met ons bedrijf te maken", reageert John Geldof van BMS, wat staat voor Building Management @ Supervison. "Die man heeft hier heel wat kapot gemaakt, maar we proberen alles weer in orde te brengen. Zo aanvaarden we geen nieuwe klanten tot alles afgewerkt is van de mensen die al een bestelling plaatsten. Dat neemt wel tijd in beslag. We kunnen niet iedereen in één keer helpen."

Onderzoek parket

John Geldof zegt dat hij niet op de hoogte is van het lekkende dak bij Christ Dumolin in Menen, maar belooft hem zeker te contacteren.


Ondertussen voert het parket van Kortrijk een onderzoek naar Kevin De Poorter. De man maakte al eerder tientallen slachtoffers met zijn zonnepanelenbedrijf Construct GS. Ook toen stak hij het voorschot in eigen zak.