Nieuwe thuis voor 5 honden van gesloten fokkerij

Pongo heeft geluk en vindt een nieuwe thuis bij de familie
Xavier Coppens Pongo heeft geluk en vindt een nieuwe thuis bij de familie
Zeventien van de 81 honden die op 13 maart weggenomen werden in een hondenkwekerij in Ruiselede en Ardooie belandden in het dierenasiel De Grensstreek.

Ondertussen vonden vijf honden een nieuwe baas. Gisteren mocht de 6-jarige dalmatiër Pongo het asiel verlaten, omdat de hond een nieuwe thuis heeft. Vader Bart Desender en dochters Myrthe en Yentel uit Roeselare gingen de hond ophalen. "Het is anderhalf jaar geleden dat we nog een hond hadden. Een gemak enerzijds, een gemis anderzijds. We zullen goed zorgen voor Pongo, naar de hondenschool gaan en van Pongo een sociaal beest maken", verzekert vader Bart.


De medewerkers van het dierenasiel geven de honden niet mee met de eerste de beste.


"De honden zien er relatief goed uit, maar zijn heel erg bang. Ze kennen geen gezinsleven, zijn mensenschuw, hebben nooit leren wandelen aan de leiband. Daarom zoeken we vooral baasjes die al een hond hebben, zonder veel kleine kinderen. Die honden hebben heel wat meegemaakt in de kwekerij", licht medewerkster Lindsay Goeminne toe. In het asiel zelf is het alle hens aan dek nu er nog steeds twaalf extra honden wachten op een nieuwe thuis.


"We vonden enkele nieuwe vrijwilligers die de kennels willen schoonmaken, maar zoeken vooral financiële middelen. Alle honden worden immers gecastreerd en gesteriliseerd, maar dat rekenen we niet door aan de nieuwe baasjes. Vanaf vandaag verkopen we daarom minizaklampjes in de vorm van een sleutelhanger voor vijf euro. Mensen mogen ook steeds een vrijwillige bijdrage storten."


(XCR/CDR)

Deze husky en border collie zitten angstig in een hoekje als de fotograaf foto's neemt.
Xavier Coppens Deze husky en border collie zitten angstig in een hoekje als de fotograaf foto's neemt.
Ook deze husky zoekt een nieuw baasje.
Xavier Coppens Ook deze husky zoekt een nieuw baasje.