Mobiele werf moet hinder bij ingrijpende nutswerken Nieuwe Tuinwijk beperken

Vooraan schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose belooft de verkeershinder te beperken tijdens de werken in de Nieuwe Tuinwijk.
Maxime Petit Vooraan schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose belooft de verkeershinder te beperken tijdens de werken in de Nieuwe Tuinwijk.
De omvangrijke nutswerken in de kern van de Nieuwe Tuinwijk die maandag starten, zullen dankzij een aangepaste aanpak voor minimale hinder zorgen. Dat belooft schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose (sp.a).

“De vernieuwing van het volledige water-, gas- en elektriciteitsnet moet een einde maken aan de vele waterlekken en elektriciteitspannes in de wijk”, zegt schepen Patrick Roose. De werken verlopen in 4 fases en zullen in principe tegen halverwege juli 2019 afgerond zijn. “We engageren ons om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken voor de inwoners. Daarom maken we gebruik van een mobiele werf die elke dag 30 meter zal opschuiven. Binnen de vijf dagen wordt het voetpad in de oorspronkelijke staat hersteld, waardoor een bewoner voor zijn deur nooit meer dan een week gehinderd wordt. Bovendien blijft de doorgang voor alternerend verkeer steeds mogelijk dankzij die mobiele werf. Zo blijft de verkeershinder beperkt. Er geldt wel telkens een parkeerverbod over een strook van 50 meter langs beide zijden van de zone rond de werken.” Over de kostprijs wordt niet gecommuniceerd omdat de werken in opdracht gebeuren van De Watergroep en Eandis. De controle van de rioleringen en de daarbij horende herstelwerken komen wel op conto van de stad.

De Eikenlaan in de Nieuwe Tuinwijk.
Maxime Petit De Eikenlaan in de Nieuwe Tuinwijk.
Zo zal de omleiding eruitzien.
Maxime Petit Zo zal de omleiding eruitzien.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.