Menen sluit zich eindelijk aan bij de statiegeldalliantie

De gemeenteraad keurde de toetreding tot de statiegeldalliantie toe.
Xavier Coppens De gemeenteraad keurde de toetreding tot de statiegeldalliantie toe.

Tijdens de eerste ‘echte’ gemeenteraad van de nieuwe coalitie Open Vld, N-VA en sp.a werd meteen een opvallend punt goedgekeurd. Na meerdere pogingen tijdens verschillende gemeenteraden in de vorige legislatuur wilde het vorige bestuur niet weten van toetreding tot de statiegeldalliantie. Tot grote ergernis van oppositieraadslid Philippe Mingels (Groen) die het punt meermaals aankaartte de voorbije maanden. Dat een nieuw bestuur wel eens voor een frisse wind zorgt, werd meteen bewezen. Schepen Patrick Roose (sp.a) verdedigde de toetreding van de stad tot de statiegeldalliantie. Na het indienen van twee amendementen, korte schorsing van de gemeenteraad incluis, behoort Menen voortaan tot de steden die toegetreden zijn tot de statiegeldalliantie in de strijd tegen zwerfvuil.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eddy verhas

    Nu nog goede controle en ferme gasboetes, ik ben hélemaal PRO!!!

  • Jos Burgers

    Jammer, dat we hier zo dicht bij Frankrijk, lees Auchan, wonen. Wat gaat er gebeuren om dit te controleren, laat staan statiegeld op te leggen.

  • Johnny Dujardin

    Proficiat,eindelijk een ernstige poging om sluikstorten tegen re gaan. Nu nog controle systeem en boetes op punt stellen ,samen met motivering campagnes in de scholen.