Menen investeert in ‘vijfsterrenkampeerwagenterrein’ naast sporthal Badhuis

Afgevaardigde Jurgen Vanlerberghe van de Provincie, gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe, Schepen Virginie Breye, Schepen Renaat Vandenbulcke en burgemeester Eddy Lust stellen het nieuwe kampeerwagenterrein voor.
Maxime Petit Afgevaardigde Jurgen Vanlerberghe van de Provincie, gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe, Schepen Virginie Breye, Schepen Renaat Vandenbulcke en burgemeester Eddy Lust stellen het nieuwe kampeerwagenterrein voor.
Op de parking naast de sporthal Badhuis komt een nieuw kampeerwagenterrein dat plaats zal bieden aan vier kampeerwagens. “Dit wordt een vijfsterrenkampeerwagenterrein met alles erop en eraan”, zegt schepen Renaat Vandenbulcke (N-VA). 

De kleine parking van de sporthal Badhuis in de Sluizenkaai ruimt plaats voor het kampeerwagenterrein. “Er zullen vier erg ruime parkeerplaatsen voorzien zijn waarbij ook nog ruimte is om nog een tafel en stoelen te plaatsen”, zegt schepen Renaat Vandenbulcke (N-VA). “We voorzien ook nog twee picknicktafels, een buitenbarbecue, een speelzone voor kinderen, vier gescheiden vuilnisbakken. Naar veiligheid toe zorgen we ook nog voor twee brandblussers, verlichting en camera’s.” Mensen die met hun kampeerwagen willen parkeren op het terrein zullen dat via het internet kunnen aanvragen en toegelaten worden via een toegangssysteem dat er zal voor zorgen dat de slagboom omhoog gaat. “Er rijden in België steeds meer kampeerwagens rond en we willen met de stad ook deze mensen een mooi plekje bieden zodat ze ook Menen kunnen komen bezoeken”, zegt schepen Virginie Breye (N-VA) van Toerisme. In totaal kost de aanleg van het kampeerwagenterrein, dat ook bezaaid zal worden met gras, zo’n 140.000 euro. Daarvan subsidieert de provincie 66.500 euro. De werken starten in december en alles moet klaar zijn tegen de Paasvakantie van 2020.

Simulatiebeeld van het nieuwe kampeerwagenterrein in Menen
Maxime Petit Simulatiebeeld van het nieuwe kampeerwagenterrein in Menen2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bea Loosvelt

    Schrijnende toestanden op de lar en grensovergang. Misschien moet het voltallige bestuur eens een wandeling ondernemen op en rond de terreinen. Je vindt niet alleen zwerfvuil maar ook menselijke uitwerpselen ... en dit in de 21ste eeuw. Daarnaast wachten de rekkemse bewoners nog altijd op een geldautomaat. Jaarlijkse kostprijs 15000 euro. Maar ja, wij betalen nu blijkbaar gemeentebelastingen voor een luxe kampeerterrein...

  • Jacques Dufourmont

    Leuk initiatief. Maar misschien ook eens denken aan een vijfsterren sanitaire ruimte aan de grensovergang op de E17 te Rekkem? Onderhoudsploeg inbegrepen uiteraard. Wellicht bereik je méér dan 4 mensen met kampeerwagens? Houd Rekkem rein en fijn! Leuke slogan voor de vele chauffeurs die 'eventjes' halt houden op het parkeerterrein en die niet onmiddellijk de weg vinden naar den Inter of den National. Maar dan wel de slogan in alle wereldtalen aanbrengen hé en met tekeningetjes...