Meerderheid keurt beleidsnota goed, oppositie vindt het veel te vaag

Burgemeester Eddy Lust in de gemeenteraadszaal
Maxime Petit Burgemeester Eddy Lust in de gemeenteraadszaal
De meerderheid heeft de beleidsnota van het nieuws stadsbestuur van Menen, Team 8930, goedgekeurd. Al vond de oppositie de nota toch nog te vaag. “We hebben er zo lang moeten op wachten, dan had ik er veel meer van verwacht”, zei raadslid Philippe Mingels (Groen).

Oppositieleden CD&V en vooral Groen vonden de beleidsnota van burgemeester Lust te mager. “Al kan je er ook moeilijk tegen zijn, want er staan goeie ideeën in”, zei Lisa maxy (CD&V). “Maar hoe de dingen precies zullen worden aangepakt, dat staat er niet in. Dat getuigt van niet veel werklust.” Philippe Mingels van Groen vond de nota maar een mager beestje. “Ik had er meer van verwacht, zeker omdat jullie zo ruim de tijd hebben genomen”. Mingels stemde uiteindelijk ook tegen de nota. “We zullen meer een beleid van daden zijn dan van woorden”, counterde burgemeester Eddy Lust (Open Vld). “We hebben wel veel werklust en onze nota werd onlangs nog bejubeld op een meeting over citymarketing in Roeselare.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.