Man die het oog van zijn buurman uitsloeg op verjaardagsfeestje krijgt 3 jaar cel in beroep

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
David V, een 50-jarige Fransman uit Menen heeft in beroep 30 maanden cel gekregen nadat hij op een verjaardagsfeestje zijn buurman een oog uitsloeg. Een bevestiging van straf.

De vijftiger vierde in september 2017 zijn verjaardag in zijn appartement. De advocate van V. pleitte dat de vechtpartij die ontstond niet zonder reden was. De buurman maakte blijkbaar avances en seksuele opmerkingen naar de vriendin van V. “Eerst was er een schermutseling, dat uitdraaide tot een vechtpartij. Er vielen enkele vuistslagen waarna de buurman een mes uit de keuken haalde. Mijn cliënt is zelf aangevallen met het mes, dus er was provocatie”, zei zijn advocate die een werkstraf vroeg.

Toen de politie aankwam in het appartement troffen ze de zwaar bloedende buurman aan, zijn rechteroog moest verwijderd worden en daarnaast liep hij ook een gebroken neus en ribben op.De procureur-generaal in beroep ging hiermee niet akkoord met een werkstraf, “De feiten worden verbloemd weergegeven. Meneer ging tekeer als een beest!”, aldus de procureur-generaal die drie jaar vorderde.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.