Man die 2-jarige stiefdochter doodde komt voor het hof van assisen

De foto op het bidprentje van Elly (2).
Jeffrey Dujardin De foto op het bidprentje van Elly (2).
Een 31-jarige man uit Menen zal zich voor het hof van assisen in Brugge moeten verantwoorden voor doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen aan de 2,5 jaar oude dochter van zijn vriendin. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent vandaag beslist. Eind november vorig jaar werd Elly met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Haar buikje had onherstelbare, inwendige schade opgelopen. De dokters omschreven het alsof het kind een stomp van een paard had gekregen.

Kleine Elly overleed woensdag 22 november 2017 in het UZ Gent na verregaande mishandelingen. De 29-jarige Kenneth S. uit Menen, de nieuwe vriend van Elly’s mama, werd als verdachte opgepakt en aangehouden door de raadkamer. Kenneth had in het ziekenhuis verklaard dat Elly was flauwgevallen, toen ze met haar blokjes aan het spelen was. Verzinsels, zo werd duidelijk. “Uit onderzoek bleek dat de pancreas van Elly volledig kapot was. Haar buikje was enorm gezwollen. De dokter vergeleek de verwondingen met wat er zou gebeuren na de stamp van een paard”, zei papa Davy eerder in onze krant. “Ons prinsesje is overleden. We hadden al vermoedens dat Kenneth gewelddadig was, maar wat konden we doen? Ik kon toch moeilijk naar de politie stappen om te zeggen dat mijn dochtertje niet mee wilde met haar mama?”

Eigenaardige verwondingen

Toen de juf van Elly in De Kleine Prins in Menen de mama vertelde over het feit dat het meisje in korte tijd drie keer op school kwam met eigenaardige verwondingen (een brandplek van een sigaret op het gezicht, plukken hoofdhaar die verdwenen waren en een brandwonde op de wang), liet de moeder haar dochtertje verhuizen naar basisschool De Startbaan in Wevelgem. De mama van Elly, zijn meest recente vriendin, had omwille van het aanhoudende fysieke geweld de relatie met hem verbroken, maar trok dan toch weer bij hem in. S., die een drugsprobleem had, werd de jongste jaren al verschillende keren veroordeeld voor stalking en belaging. Hij schrikt er ook niet voor terug om doodsbedreigingen te uiten. De man staat in zijn omgeving bekend vanwege zijn losse handen. Zijn partners kregen regelmatig klappen. Een van hen moest ooit door de buren worden opgevangen omdat ze poedelnaakt op straat was gegooid.

Hij werd dinsdag verwezen naar het hof van assisen in Brugge voor doodslag en slagen en verwondingen aan een minderjarige waarover hij gezag had. In 2016 had minister Koen Geens het assisenhof afgeschaft en kwamen bijna alle misdaden voor de correctionele rechtbank. Tot het Grondwettelijk Hof oordeelde dat dit in strijd was met de Grondwet. Op 12 januari werd dit ook gepubliceerd in het Staatsblad. De man zal dus moeten verschijnen voor de volksjury. Het proces kan vermoedelijk midden volgend jaar starten.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Dus de juf signaleert de verwondingen en de reactie van de moeder is: dat kind van die school weghalen? Dan is zij minstens strafbaar voor schuldig verzuim en misschien zelfs voor medeplichtigheid! Waarom stelde ze haar dochtertje in de eerste plaats al bloot aan zo'n geweldenaar door bij hem in te trekken? Ocharme voor de echte papa!

 • gilberte Vergaelen

  Nooit maar dan ook nooit meer vrij. Ocharme dat kindje, waarom hebben de juffen niet eerder ingegrepen in de school!

 • CATHY PIETTE

  Mensen sorry maar de moeder zo aan allen doe je niet die vrouw had wss ook schrik van die man en kreeg is wss eve hoed slaag van dus denk eerst een verder na voor je mensen aan valt dit is heel erg omdat het kleine meisje dood is maar dit is voor zowel de mama als papa als al de rest van de familie eve pijnlijk partner geweld is een vies ding en graak je ni zo maar onderuit veel sterkte voor de familie en vriende julie kleine meisje waak over julie van uit de hemel en is julie aller mooiste ster

 • Desmet Jacques

  Zeker, de moeder (als je dat zo kunt noemen ? ) moet ook voor de volks jury en dat monster (beide monsters), mogen nooit meer vrij komen RIP kleine schat. Desmet Jacques - Kortemark

 • ANN LIMBOS

  Die moeder is minstens even schuldig !