Man (29) riskeert 1 jaar cel met uitstel in beroep voor messteek in hand

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
Een 29-jarige man uit Menen moest zich verantwoorden in het Gentse hof van beroep na een uit de hand gelopen ruzie. De man stak met een mes in het hand van het slachtoffer toen die wou tussenkomen. In eerste aanleg kreeg de man zeven maand cel met uitstel.

De feiten vonden plaats in maart 2017. De twintiger had ruzie met zijn vriendin, de politie wordt opgebeld en de discussie lijkt gekalmeerd. Eens de politie is vertrokken, loopt het weer uit de hand. “De man liep zijn vriendin achterna met een keukenmes”, zegt de procureur-generaal in beroep. “Zij belde een vriendin. Die kwam uiteindelijk tussen in de ruzie, maar moest het bekopen met een messteek.” 

De vrouw kreeg een messteek in haar hand. “De politie vond de vrouw hevig bloedend op het voetpad. Hijzelf zat in zijn appartement, één vuist gebald, in de andere het mes. De politie moest met getrokken wapens dreigen vooraleer hij het mes wou neerleggen”, aldus de procureur-generaal die een jaar cel met uitstel vorderde. Zijn advocaat betwistte de feiten niet. “Er was uiteraard alcohol in het spel, maar hij heeft zich herpakt. Hij heeft stappen ondernomen om zijn alcoholproblematiek aan te pakken”, zei zijn advocaat die een werkstraf vroeg. Uitspraak op 15 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.