Kom dansen op Curvelicious: feestje met een maatje meer

Patricia Marescau en Vanessa Depaepe hebben al zin in een stevige party.
Foto Maxime Petit Patricia Marescau en Vanessa Depaepe hebben al zin in een stevige party.
Patricia Marescau en Vanessa Depaepe uit Menen, trotse dragers van een maatje meer, organiseren op 10 november de 'Curvelicious Dance Party' in feestzaal LuNa in Kortrijk. Het feestje is er één voor volslanke vrouwen én mannen, en daar is volgens het duo wel degelijk nood aan.

"Volslanke mensen hebben vaak het gevoel bekeken te worden", legt Patricia uit. "Dat zorgt ervoor dat ze zich op feestjes niet écht goed kunnen uitleven. Ik ken lotgenoten die bijvoorbeeld bewust 's middags boodschappen doen, omdat er dan minder mensen op de baan zijn, en ze zich beter op hun gemak voelen. Hun overgewicht zorgt er vaak voor dat ze in een sociaal isolement raken. Op ons feestje hoeven ze zich voor één keer niets aan te trekken van afkeurende blikken, en zich echt eens volledig kunnen uitleven."

Iedereen welkom

Ook mensen met doorsnee maten zijn welkom op het feestje.


"Zolang ze maar respect hebben voor iedereen die aanwezig is. We gaan met een aantal mensen een oogje in het zeil houden, van zodra we zien dat dat niet het geval is, en iemand anderen uitlacht, dan zal die vriendelijk verzocht worden het feestje te verlaten. Al verwachten we niet echt dat feestvierders die zich in het dagelijkse leven wel eens schuldig maken aan 'fat shaming' naar een evenement als dat van ons zullen komen."


Een megafuif wordt het normaal niet, het duo verwacht zo'n 100-tal feestvierders. "Maar als we nu kijken naar de 60 mensen die al toegezegd hebben, dan kunnen we zeggen dat de feestvierders van héél ver zullen komen om mee te vieren."


Tickets zijn beschikbaar


via 0468/29.68.45 of


0486/79.37.95. (JME)