Honderden vrienden en familie nemen afscheid van oud-scoutsleider Benjamin Deltour (26)

Benjamin Deltour
RV Benjamin Deltour
Enkele honderden vrienden en familie hebben zaterdagnamiddag afscheid genomen van oud-scoutsleider Benjamin Deltour (26) uit Lauwe. De jongeman overwon lymfeklierkanker, maar er traden te veel complicaties op, waardoor Benjamin uiteindelijk gestorven is door een longfalen. “Je was een pracht van een zoon”, zei vader Lieven Deltour. 

“Ondanks je enorme zware strijd hebben we je nooit horen klagen”, zei papa Lieven tijdens de uitvaart. “Je zat vol levenslust. De ziekte heb je klein gekregen, helaas traden er te veel complicaties op. Nu moeten we ons troosten met de gedachte dat je lijdensweg voorbij is. We hebben je maar 26 jaar mogen kennen, maar het waren wel 26 prachtige jaren.” 

Benjamin kreeg na een lange strijd van twee jaar de ziekte van Hodgkin klein. Dat is een vorm van lymfeklierkanker. Hij overwon de ziekte mede dankzij zijn broer, die een stamceltransplantatie mogelijk maakte. Ook speciale medicatie uit het buitenland hielp, want Benjamin was resistent tegen andere medicijnen. Er werden eind 2018 ook heel wat acties op poten gezet om de speciale medicatie mee te helpen bekostigen. De scouts verkochten bijvoorbeeld 120 kilogram marsepein in Lauwe. Ze verkochten ook 300 Irish Coffees op de kerstmarkt in Lauwe. En er was een benefietmatch van De Queens, de damesploeg van rugbyploeg RC Curtrycke uit Kortrijk, op het sportcentrum Weimeersen in Rollegem. Benjamin was een trouwe supporter. Hij volgde enkele jaren alle wedstrijden van De Queens. “Ik bewonder jou zo ongelooflijk hard”, zei zus Lize. “Je zei tegen mij altijd dat ik iets sterker moest zijn. Wel nu zal ik sterker zijn, voor jou broere.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.