Gezin dat anderen helpt, wordt nu zelf overstelpt met hulp

De woning van het gezin en hun vzw is volledig verwoest.
Foto repro Haezebrouck De woning van het gezin en hun vzw is volledig verwoest.
De allesverwoestende brand die Curd Vergote en Debbie Vanhoutte zo hard trof, heeft geleid tot een hartverwarmende solidariteitsactie voor het gezin met vier kinderen. Chiro Padiro houdt een grote inzamelactie.

Het klinkt ironisch: een gezin dat via een vzw voor voedselbedeling mensen in nood helpt, kan nu zelf plots hulp gebruiken. Curd Vergote (41) en Debbie Vanhoutte (30) stonden dinsdagavond ontredderd op straat na de hevige brand in hun woning langs de Wevelgemstraat. Maar diezelfde avond nog schoten de meisjes van Chiro Padiro in actie.


"Amely, het 6-jarig dochtertje van Curd en Debbie, is lid bij ons", zegt leidster Valerie Vlaminck. "Daarom besloten we een grote inzamelactie te organiseren, weliswaar op een gerichte manier. Curd en Debbie hebben er immers niks aan als er plots twaalf bedden en vier eetkamers voor hen op de stoep staan. We maakten een inventaris op. Behalve enkele bedden, heeft het gezin geen meubels meer nodig. Wel nog gewenst zijn borden, bestek, handdoeken, washandjes, voedingswaren en kledij. De juiste kledingmaten staan intussen vermeld op Facebook, op de pagina 'Steungroep Vergote Vanhoutte'."

Op adem

Het getroffen gezin is dankbaar voor de spontane hulp. "Dit hadden we eerlijk gezegd niet verwacht", zegt Debbie Vanhoutte. "Veel mensen dragen ons een warm hart toe, merken we. Dat raakt ons. Intussen kunnen we dankzij het OCMW ook voor een langere periode in een crisiswoning terecht. Dat moet ons toelaten om even op adem te komen en onze toekomst uit te stippelen." (VHS)