Gele hesjes blokkeren urenlang E17 in Rekkem

Gele hesjes aan de grensovergang in Rekkem
Alexander Haezebrouck Gele hesjes aan de grensovergang in Rekkem
Franse gele hesjes hebben in de nacht van donderdag op vrijdag urenlang de E17 aan de grensovergang in Rekkem geblokkeerd in beide richtingen. De politie kon hen rond 1 uur ‘s nachts doen vertrekken.

De actie begon donderdagavond rond 20.30 uur. Een zestigtal gele hesjes wierp een blokkade op met brandende palletten en alle verkeer werd tegengehouden. Dat zorgde zeker vanuit Frankrijk voor een lange file. De politie hield een oogje in het zeil en leidde automobilisten die in de richting van Frankrijk rijden van de autosnelweg af. Ook het Vlaams Verkeerscentrum raadde automobilisten aan om de grensovergang te vermijden en om te rijden via Doornik.

Rond 1 uur slaagden de federale wegpolitie en de lokale politie erin de hesjes van de snelweg te halen. “Het ging vooral om jonge Franse actievoerders”, vertelt Christophe Decramer van de federale wegpolitie West-Vlaanderen. “Het duurde even vooraleer we hen konden verwijderen. De actievoerders hebben geen verantwoordelijke en dus geen aanspreekpunt, waardoor het moeilijk is om met hen te communiceren. Maar al bij al was het een rustige manifestatie.”

De brandweer kwam ter plaatse om de vuurtjes te doven. De schade aan het wegdek was beperkt. Het is niet de eerste keer dat de gele hesjes aan de grensovergang in Rekkem opduiken. 

De actie van de gele hesjes zorgde voor een lange file.
Alexander Haezebrouck De actie van de gele hesjes zorgde voor een lange file.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bertrand Deny

    Onverantwoord en schandalig er stonden daar honderden WERKENDE mensen die ook naar huis wilden op dat uur van de dag maar nee deze loosers beslisten daar anders over! Zij moesten perse de autostrade afzetten! En dat alles ongestraft blijkbaar?