Geen recherchewerk meer voor agenten die feestje Decoene bezochten

Twee politiemannen die het verjaardagsfeestje van ex-voetballer Christophe Decoene bijwoonden, zijn (voorlopig) naar een andere dienst overgeplaatst. Dat bevestigt de politie van de zone Grensleie, waarvan de twee agenten deel uitmaken.

Christophe Decoene uit Menen vierde onlangs zijn vijftigste verjaardag. Hij nodigde zijn vrienden en kennissen uit naar zaal De Lissewal in Elverdinge. Onder hen blijkbaar ook agenten van de politiezones Grensleie en Arro Ieper. Hun aanwezigheid schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat. Decoene liep al tal van veroordelingen op. Zijn laatste dateert van begin 2013. Toen kreeg hij een effectieve celstraf voor prostitutie en mensenhandel als ex-vennoot van Bar Mystique in Ieper. Recent werd hij opgepakt als verdachte in een drugs- en hormonenonderzoek, maar onder voorwaarden vrijgelaten.


"De korpschef van onze zone bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de twee politiemensen", aldus commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse. De twee maakten deel uit van de recherche, maar werden naar een andere dienst overgeplaatst. Het gaat om een maatregel die kan worden teruggeschroefd. (CMW)