Franse inbreker na vier jaar voor rechter
door DNA-sporen op bierflesje

Onderzoek van een DNA-staal.
EPA Onderzoek van een DNA-staal.
Een 33-jarige Fransman uit Rijsel is volgens de openbare aanklager verantwoordelijk voor twee inbraken in Menen en Zele in februari 2015. Dat bleek op de correctionele rechtbank in Kortrijk waar Nordine L. terechtstond. Onderzoek van DNA-sporen in een gestolen wagen en op een bierflesje zorgden voor een doorbraak in het onderzoek. De verdachte kwam niet opdagen.

Op 14 februari 2015 gingen inbrekers in een woning in Menen met een Volvo S80 op de oprit en een portefeuille met 2.585 euro cash geld aan de haal. Het voertuig kon een maand later teruggevonden worden. Op het stuur en de versnellingspook kon DNA gevonden worden. Dat DNA blijkt nu afkomstig te zijn van Nordine L. Zijn DNA op een bierflesje kon L. ook linken aan een inbraak van 27 februari 2015 in Zele. Daar verdwenen onder meer een iPhone 5, portefeuille en 500 euro cash geld. De verdachte liet verstek gaan voor zijn proces. Hij riskeert een effectieve celstraf van drie jaar. Vonnis op 18 maart.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.