Fosforbommen gevonden bij wegwerkzaamheden: “Bom begon te roken”

Fosforbom gevonden tijdens nutswerkzaamheden in Menen
Filip Van Loo Fosforbom gevonden tijdens nutswerkzaamheden in Menen
In de Berkenlaan in Menen zijn arbeiders vanmorgen op enkele fosforbommen gestoten tijdens wegwerkzaamheden. “Eén bom begon te roken omdat ze in aanraking kwam met de lucht”, zegt Piet Beirlaen van de hulpverleningszone Fluvia. De arbeiders gooiden aarde op de bom waardoor het gevaar geweken was. 

De brandweer snelde ter plaatse om de situatie van dichtbij te bekijken. Bij hun aankomst bleken meerdere kleine bommen onder de grond zaten. Fosfor is niet explosief, maar wel erg ontvlambaar en begint te roken als het met CO2 in aanraking komt. Nadat de arbeiders de bom terug hadden ingegraven was het wachten op de ontmijningsdienst Dovo om de fosforbom te komen ophalen. De buurtbewoners liepen op geen enkel moment gevaar en hoefden niet geëvacueerd te worden. In de Berkenlaan en omliggende straten in de Nieuwe Tuinwijk zijn ingrijpende nutswerken aan de gang in opdracht van De Watergroep en Fluvius. Het volledige water-, gas- en elektriciteitsnet wordt vernieuwd. De werken zouden eind juli volledig afgerond moeten zijn. 

De nutswerken in de Berkenlaan in de Nieuwe Tuinwijk.
Alexander Haezebrouck De nutswerken in de Berkenlaan in de Nieuwe Tuinwijk.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.