Eindelijk nieuwe piste voor RTOM

OOK KSCT MENEN TEVREDEN MET NIEUW KUNSTGRASVELD

Atletiekclub RTOM krijgt een nieuwe piste in kunststof in het Vaubanstadion. Bij regenweer is trainen momenteel immers onmogelijk, zo bevestigt dit beeld.
Maxime Petit Atletiekclub RTOM krijgt een nieuwe piste in kunststof in het Vaubanstadion. Bij regenweer is trainen momenteel immers onmogelijk, zo bevestigt dit beeld.
Voetbalclub KSCT Menen verhuisde 17 jaar geleden van de Kortrijkstraat naar het huidige Vaubanstadion. "Dat was het begin van de ellende met onze looppiste. Maar na 17 jaar krijgen we eindelijk een kunststofpiste, een droom voor onze club", juicht voorzitter Geoffrey Nenin van Atletiekclub RTOM. De nieuwe piste gaat gepaard met een nieuw kunstgrasveld voor de voetbalclub. Kostprijs: 850.000 euro.

De laatste jaren lag de atletiekpiste in het Vaubanstadion er triestig bij.


"We mogen tot op vandaag ook geen wedstrijden organiseren, omdat de piste vier meter te kort is, 396 in plaats van 400 meter. En bij natte winters moesten we de ene training na de andere afgelasten", vertelt voorzitter Geoffrey Nenin. "Alles begon met de verhuizing van de Meense voetbalclub Sporting Menen (de club heet vandaag KSCT Menen, red.) Door de aanleg van het veld en het regelmatig draineren, kregen wij plots te kampen met wateroverlast. We zijn al jaren vragende partij voor een nieuwe piste en onze vraag wordt vandaag eindelijk beantwoord."


De piste was ook een doorn in het oog van schepen van Sport Eddy Lust (Open Vld).


"Van zodra ik schepen werd in 2013, was de aanleg van een nieuwe piste een prioriteit, maar er was helaas geen geld. Ik ben evenwel blij dat ik het project toch nog voor het eind van deze legislatuur kan realiseren."


Samen met de kunststofpiste krijgt ook het eerste veld van KSCT Menen een kunstgrasveld.


"Door de aanleg van kunstgras kan het eerste veld veel meer benut worden dan vroeger. Nu wordt het hoofdveld om de veertien dagen gebruikt voor de wedstrijd van de eerste ploeg. Met een onbeperkt speelterrein in kunstgras, kunnen we het tekort aan terreinen opvangen."


En dus zijn zowel de voetbal- en atletiekclub in hun nopjes met deze investering. "De piste wordt slechts vier meter langer, maar dat betekent dat wij nu wel wedstrijden kunnen organiseren. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe piste een boost zal betekenen voor onze club", gaat Geoffrey Nenin verder. RTOM telt vandaag 70 leden.

Ondervoorzitter Elien Laevens (l.) en secretaris Evelien Ameye (r.) met enkele dolblije atleetjes.
Maxime Petit Ondervoorzitter Elien Laevens (l.) en secretaris Evelien Ameye (r.) met enkele dolblije atleetjes.

850.000 euro

Met het project is een forse investering gemoeid van 850.000 euro. "De atletiekpiste krijgt zes sprintbanen, vier banen van 400 meter en ruimte om te kogelstoten, verspringen en hoogspringen. We bouwen ook vier nieuwe kleedkamers, twee scheidsrechterslokalen met douches en sanitair. Het is het autonoom gemeentebedrijf AGB dat de werken zal uitvoeren", pikt Tom Vlaeminck in, schepen van AGB (Open Vld). De werken zullen eind mei 2018 starten en moeten voor aanvang van het nieuwe voetbalseizoen afgerond zijn. Op de tweede site van KSCT Menen, site Ter Linde in de Volkslaan wordt het project van een nieuwe sporthal voorlopig on hold gezet. "We willen eerst onderzoeken of we de huidige sporthal naast het Vaubanstadion kunnen renoveren volgens de noden van onze volleybalclub", besluit Eddy Lust.