Eddy Lust legt eed af als burgemeester

Eddy Lust verscheen vandaag opgetogen bij de gouverneur
Photo News Eddy Lust verscheen vandaag opgetogen bij de gouverneur
Maandagmiddag -op de laatste dag van het jaar- heeft Eddy Lust (Open Vld) uit Lauwe in Brugge de eed afgelegd als burgemeester bij provinciegouverneur Carl Decaluwé. Hij volgt Martine Fournier (CD&V) op die de voorbije zes jaar de plak zwaaide in Menen.

De nieuwe coalitie van Open Vld met N-VA en sp.a gaat als ‘Team 8930’ door het leven en zorgde voor heel wat commotie na 14 oktober omdat stemmenkanon Martine Fournier buitenspel werd gezet. Enkele honderden Menenaars verzamelden voor de gemeenteraad zelfs aan het stadhuis om de populaire burgemeester een hart onder de riem te steken. Fournier zal in de komende legislatuur oppositie voeren. De installatievergadering van de gemeenteraad vindt woensdagavond om 19 uur plaats in het stadhuis van Menen. Ondertussen is de politieke storm gaan liggen in de grensstad. Er worden geen protestacties verwacht tijdens die installatie. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.