Dronken trucker ontsnapt aan rijverbod voor vrachtwagen

politierechtbank in Kortrijk
Hans Verbeke politierechtbank in Kortrijk
Een ongeval met zware stoffelijke schade in Menen komt veroorzaker Franky D. duur te staan. De man, een trucker, bleek namelijk dronken en werd in het verleden ook al veroordeeld voor rijden onder invloed. De rechter strafte hem opnieuw maar de man mag wel met zijn vrachtwagen blijven rijden.

Franky D. viel op 11 maart 2018 rond kwart voor zes ’s morgens in slaap achter het stuur. Langs de Wervikstraat in Menen reed hij tegen een geparkeerd voertuig. Dat werd tegen een andere wagen geslingerd. Eén voertuig kwam tegen de gevel van een woning terecht. De materiële schade was aanzienlijk. Bestuurder D. bleek dronken: hij liet bijna 2 pro mille alcohol in het bloed optekenen. Omdat hij in 2016 voor een gelijkaardige inbreuk ook al eens veroordeeld werd, kreeg D. nu een zwaardere straf: 1.600 euro boete en een rijverbod van drie maanden, weliswaar alleen voor het rijden met zijn personenwagen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.