Dronken automobilist maakt zware brokken in Lauwe: rijbewijs ingetrokken

De politie van de zone Grensleie nam aanrijder Kevin D. (36) uit Kortrijk mee voor ondervraging.
Hans Verbeke De politie van de zone Grensleie nam aanrijder Kevin D. (36) uit Kortrijk mee voor ondervraging.
Opschudding zaterdagavond in het centrum van Lauwe, toen een dronken automobilist inreed op een geparkeerd voertuig en daarna de vlucht nam. Vier wagens raakten beschadigd, twee zijn allicht rijp voor de schroothoop. Aanrijder Kevin D. (36) uit Kortrijk speelde z’n rijbewijs kwijt voor vijftien dagen.

Het ongeval gebeurde iets over negen uur langs de Menenstraat. Een man kwam er tegen hoge snelheid uit de richting van Rekkem gereden. In de bocht ter hoogte van de Koningin Astridlaan, vlakbij brasserie Daefnis, verloor Kevin D. de controle over zijn BMW. De wagen botste frontaal met een bestelwagentje dat aan de linkerkant van de weg geparkeerd stond. De klap was zo hevig dat ook de twee auto’s achter het bestelwagentje averij opliepen. 

Kevin D. liet zich echter niet uit zijn lood slaan. Hoewel ook zijn wagen zwaar beschadigd was, probeerde hij op de vlucht te slaan. Een getuige slaagde erin de Kortrijkzaan aan de kant te dwingen. Dat gebeurde enkele honderden meters verderop, in de Lauwbergstraat, vlakbij het funerarium Deman. 

De politie nam de bestuurder mee voor verhoor. Hij legde een positieve ademtest af en moest onmiddellijk z’n rijbewijs inleveren voor vijftien dagen. Later zal hij zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.