Douanekantoor Rekkem sluit vanaf 1 januari

De douane op LAR-Zuid in Rekkem sluit de deuren.
Maxime Petit De douane op LAR-Zuid in Rekkem sluit de deuren.
Het douanekantoor op de LAR in Rekkem sluit vanaf 1 januari. De medewerkers worden overgeplaatst naar andere diensten in Zeebrugge of naar een kantoor in Roeselare. 

Enkele bedrijven op de LAR die vaak met het douanekantoor moeten werken, zien het kantoor niet graag verhuizen. Vanaf volgend jaar zullen zij naar Zeebrugge moeten om praktische zaken te regelen. Eerder sloten ook al kantoren in Aalst, Brugge, Oostende en Mechelen. Er zijn ook mobiele teams van de douane, maar op die teams kan het volgens de bedrijven soms tot twee uur wachten zijn. “De voornaamste taak van het hulpkantoor in Rekkem was het afgeven van vignetten 705, waarmee buitenlandse voertuigen worden ingeschreven in België”, zegt Florence Angelici van de FOD Financiën. “Die dienstverlening is het afgelopen jaar volledig geautomatiseerd. Nu kan je al je aanvragen online doen via een nieuwe applicatie in myminfin. Andere taken, zoals het afstempelen van oorsprongscertificaten of factuurverklaringen, zullen worden overgenomen door het loket van de Controle Menen LAR.” Volgens de FOD Financiën zijn er geen ontslagen gepland na de sluiting van het kantoor

De douane op LAR-Zuid in Rekkem sluit de deuren.
Maxime Petit De douane op LAR-Zuid in Rekkem sluit de deuren.
Maxime PetitReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.