Donate-a-dog organiseert tweejaarlijkse wandeling

Een hulphond van donate-a-dog Menen
Donate-a-dog Een hulphond van donate-a-dog Menen
Vzw Donate-a-dog uit Menen organiseert op 14 september haar tweejaarlijkse wandeling. Op die dag overhandigt de vzw zeven getrainde honden aan hun nieuwe baasjes. De vzw koppelt er ook een eetfestijn aan om de kas wat te spijzen. 

De wandeling van zeven kilometer met fotozoektocht start in vrije basisschool Binnenhof in Menen tussen 13 en 15 uur. Om 17.45 uur vindt de overhandiging van de hulphonden plaats aan hun nieuw baasje. Dat is traditiegetrouw een emotioneel moment, want dan geeft het gastgezin die de hond een jaar heeft opgeleid het dier uit handen. De honden worden in de vzw opgeleid om een deur te openen, het licht aan te steken of iets op te rapen voor mensen die in een rolstoel zitten. De hele opleiding duurt iets meer dan twee jaar en kost 12.500 euro. Na de overhandiging volgt een eetfestijn met warme beenhesp met groentjes en aardappelgratin voor zestien euro of twaalf euro voor een kind. Inschrijven kan tot 4 september op 0476/58.36.76.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.