Defecte oldtimer zet werkplaats in brand

Van de werkplaats en de oude Ford Fiesta blijft zo goed als niets meer over.
Lieven Samyn Van de werkplaats en de oude Ford Fiesta blijft zo goed als niets meer over.
Een oude Ford Fiesta heeft vrijdagnacht rond half één de werkplaats van het failliete Inox Interieur Design in Menen in vuur en vlam gezet. Ex-zaakvoerder Bart Delameillieure en zijn hond konden tijdig het pand verlaten. Buurman Kurt Foulon hielp bij de evacuatie.

Na een avondje uit bleef Kurt Foulon uit de Ambachtenstraat in Menen nog even tv kijken. "Plots hoorde ik twee knallen", vertelt hij. "Ik keek door het raam en zag vlammen uit de werkplaats van Bart slaan. "Ik stak meteen de straat over en probeerde Bart te vinden. Toen ik de deur van zijn atelier opende, sloegen de vlammen en de rook me tegemoet. Ik hou er verbrande haarlokken aan over. Maar ik vond Bart en kon hem samen met zijn hond mee naar buiten nemen."

Ford Fiesta

Toen de brandweer arriveerde, stond de werkplaats achteraan de loods in lichterlaaie. De spuitgasten slaagden er wel in het vuur snel onder controle te krijgen. De geparkeerde Ford Fiesta en de werkplaats gingen in de vlammen op. De rest van de leegstaande loods, waar Bart na zijn faillissement halfweg dit jaar bleef wonen, bleef gevrijwaard. "Ik blijf hier gewoon", klinkt het bij de man. "Ik was nog aan het werk op het ogenblik van de brand. Mijn hond begon onophoudelijk te blaffen waardoor ik merkte dat er iets niet pluis was. Ik kon zelf naar buiten gaan." Een deskundige van het parket stelde vast dat het vuur door een defect aan de Ford Fiesta was ontstaan. Voor Bart Delameillieure was het niet voor het eerst dat hij met een brand werd geconfronteerd. Vijftien jaar geleden stichtte een drugsverslaafde ex-werknemer op zes plaatsen brand in het bedrijf om sporen van inbraak te verdoezelen. De schade bleef toen beperkt. (LSI)