Chef-kok Dario Dehaeze geslagen tot culinaire ambassadeur

In het Kursaal Oostende werd Dario tot culinaire ambasadeur geslagen.
Xavier Coppens In het Kursaal Oostende werd Dario tot culinaire ambasadeur geslagen.
Chef-kok Dario Dehaeze (47) werd maandagavond tijdens een groots galadiner in het Kursaal in Oostende tot culinaire ambassadeur geslagen van de culinaire Orde der 33 Meesterkoks.

Zes jaar geleden werd hij toegelaten tot de orde als Compagnon de la Toque Blanche, de laagste trap binnen de orde. "Het was een bijzondere eer om de titel in ontvangst te nemen voor 640 genodigden", glundert Dehaeze.


"Dit is een erkenning van 27 jaar inzet met passie in ons restaurant Au Beau Jardin." Sinds 2009 is Dario ook Orvalambassadeur. De chef-kok komt uit een culinair nest en is de vierde generatie die Au Beau Jardin runt.


Hij is de enige West-Vlaming die culinair ambassadeur is van de 33 Meesterkoks, die voortaan de Thirty Three Masterchefs heet. Rekkem scoorde nog meer tijdens het galadiner, want ook restaurant La Cravache viel in de prijzen. Sous-chef Hannes Catanzaro (22) werd er geslagen tot Compagnon de la Toque Blanche. Zijn baas, chef-kok Koen Devos is al vele jaren een van de Meesterkoks van de orde.


Uit de Leiestreek zijn ook David Berttolozzi (Berto Waregem), Filip Bogaert (Molenberg Zwevegem), Filip Cuvelier (Vijverhof Wevelgem) en Philippe Meeus (Alta Ripa Avelgem) Meesterkoks van de 33 Masterchefs. (XCR)