CC De Steiger en Verrijzeniskerk zetten vanaf woensdag deuren open voor studenten

Het stadsbestuur voorziet heel wat plaats voor de blokkende studenten
Maxime Petit Het stadsbestuur voorziet heel wat plaats voor de blokkende studenten
De Meense studenten kunnen vanaf woensdag volledig volgens de coronamaatregelen in groep studeren in CC De Steiger en in de Verrijzeniskerk in Lauwe. “De vraag vanuit de studenten was groot nadat ze al die tijd alleen thuis zijn gebleven”, zegt schepen van Onderwijs Griet Vanryckegem (N-VA). 

Studenten die dat willen kunnen vanaf woensdag in groep studeren in CC De Steiger en in de Verrijzeniskerk in Lauwe. “In de zalen van CC De Steiger kunnen 100 studenten terecht, indien nodig kunnen we uitbreiden naar 200”, zegt schepen van Onderwijs Griet Vanryckegem (N-VA). Er wordt gewerkt met een reservatiesysteem. Op de website van CC De steiger kan je een ticket reserveren. De blokruimtes zijn zeven dagen op zeven open vanaf 8 uur tot 22 uur. Elke dag wordt opgedeeld in drie tijdsblokken: van 8 uur tot 13 uur, van 13 uur tot 18 uur en van 18 uur tot 22 uur. “Op die manier kunnen we perfect de toestroom bewaken en weten we wie er komt studeren. Mocht er overlast zijn, kunnen we de betrokkenen weren.” Bij het binnenkomen in het cultuurcentrum is het verplicht om een mondmasker te dragen. Van zodra je op je plaats zit, mag het masker af tot je weer recht staat om weg te gaan of om even te pauzeren. De ingerichte blokruimtes in CC De Steiger zijn voorzien van wifi, stopcontacten en de banken staan ver genoeg uit elkaar. Er zal vanuit CC De Steiger zelf een oogje in het zeil gehouden worden. “Ons poetspersoneel zullen we ook gedeeltelijk uit economische werkloosheid halen om het gebouw te reinigen en de toiletten proper te houden”, klinkt het bij CC De Steiger. 

Het stadsbestuur voorziet heel wat plaats voor de blokkende studenten
Maxime Petit Het stadsbestuur voorziet heel wat plaats voor de blokkende studenten

40 studenten

In de Verrijzeniskerk in Lauwe, waar plaats zal zijn voor 40 studenten, zal er geen wifi-verbinding zijn voor de studerende studenten. “Maar dat hoeft voor een student geen nadeel te zijn”, zegt burgemeester Eddy Lust (Open Vld). “We zorgen overal ook voor voldoende desinfectiemateriaal. Omdat veel openbare gebouwen nu al gebruikt worden door scholen was het een moeilijke oefening om blokruimtes te vinden. Maar we zijn er toch in geslaagd. Mochten we toch nog ruimte te kort komen voor de studenten, dan kunnen we nog uitbreiden met de Sint-Franciscuskerk.” Reserveren in het blokkot in CC De Steiger of in de Verrijzeniskerk kan via deze link.