Burgemeester Eddy Lust vindt discussie over kleuren van sjerp overbodig: “Bevolking heeft er niets aan”

Burgemeester Eddy Lust hier met de tricolore sjerp.
Maxime Petit Burgemeester Eddy Lust hier met de tricolore sjerp.
Er zijn een aantal opvallende zaken die de nieuwe Vlaamse regering onderhandeld heeft. Burgemeesters krijgen de keuze om Vlaamse of Belgische burgemeesterssjerp te dragen, en het einde van de opkomstplicht (stemplicht in de volksmond) voor gemeente- en provincieraadsverkiezingen zit eraan te komen. Wat denkt jouw burgemeester daarvan?

“De discussie over de Vlaamse of Belgische burgemeesterssjerp is een non-discussie”, zegt burgemeester Eddy Lust (Open Vld). “De bevolking heeft daar helemaal niets aan. Ik blijf sowieso mijn tricolore sjerp dragen, zoiets zou niet ter discussie mogen staan. De Belgische sjerp blijft toch een symbool van verbondenheid.”  Met het afschaffen van de opkomstplicht is Lust het wel eens. “Een verplichting opleggen is sowieso niet goed. Als liberaal vind ik dat iedereen die wil stemmen, moet kunnen stemmen. Dat vind ik dus wel een goede maatregel.” 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudolf Leplae

    Hopelijk zullen de Vlaamse Parlementairen sterk genoeg zijn om de klucht van de kleur van de burgemeestersjerp NIET goed te keuren en NEEN stemmen.