Black Mamba en Green Onions headliners op Festival 4 Friends

De organisatoren Kjell Braem, Simon Viane en Gaël Agneray
Maxime Petit De organisatoren Kjell Braem, Simon Viane en Gaël Agneray
Op 1 juni vindt in Lauwe opnieuw Festival 4 Friends plaats, het vroegere Football 4 Friends. “40 minivoetbalploegen nemen het tegen elkaar op terwijl we van 10 uur ’s morgens tot 2 uur ’s nachts non stop optredens en muziek hebben”, zegt mede organisator Gaël Agneray (26).
Aan ambiance geen gebrek tijdens de vorige editie
Maxime Petit Aan ambiance geen gebrek tijdens de vorige editie

“De naamsverandering is er gekomen omdat het steeds moeilijker werd om muziekgroepen te overtuigen om te komen spelen omdat ze dachten dat het enkel maar een minivoetbaltornooi was”, vertelt mede organisator Gaël Agneray. “Daarom hebben we samen met een communicatiebureau sammengezeten en beslist de naam te veranderen dat meer op de muziek gericht is. Tegelijkertijd blijft F4F ook bestaan. Het is een voetbalfestival dat bestaat uit 30 procent voetbal en 70 procent muziek. We zijn heel blij met onze headliners Black Mamba en Green Onions.” Festival For Friends groeit elk jaar. “Het aantal voetbalploegen stijgt en met 40 zitten we bijna aan ons maximum”, vertelt Gaël Agneray. “Vorig jaar kwamen zo’n 800 feestvierders, dit jaar mogen we rekenen op 1.200 en 1.400.” De opbrengst gaat elk jaar naar een goed doel. Deze keer hebben de mannen van Festival 4 Friends gekozen voor de G-voetbalploeg van Kv Kortrijk. 

Een beeld van de finale van vorig jaar met Indy Vancraeyveldt aan de bal
Maxime Petit Een beeld van de finale van vorig jaar met Indy Vancraeyveldt aan de balReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.