Bestuurder (64) vliegt door middenberm en botst op tegenligger in Menen: één dode

Bestuurder (64) sterft nadat hij over middenberm tegen gezin botst in andere richting op E17
Alexander Haezebrouck Bestuurder (64) sterft nadat hij over middenberm tegen gezin botst in andere richting op E17
Op de E17 in Menen is vrijdagavond een tragisch ongeval gebeurd. Een 64-jarige bestuurder van een Jaguar ging plots over de middenberm en botste tegen een auto met een moeder en drie kinderen die in de andere richting reden. De 64-jarige man is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. 

Het ongeval vond omstreeks 19.46 uur plaats op de E17 ter hoogte van Menen. De 64-jarige bestuurder reed in de richting van Kortrijk toen hij om een onbekende redenen plots naar links uitweek. Hij vloog met zijn blauwe Jaguar over de middenberm, raakte een paaltje en een verkeersbord, knalde tegen een Hyundai waarin een moeder en drie kinderen zaten en belandde uiteindelijk door het struikgewas langs de autosnelweg in de gracht. 

Kritieke toestand

Meteen stopten enkele andere bestuurders die het ongeval hadden zien gebeuren. Eén persoon was een hulpverlener die toevallig passeerde en zich meteen over het slachtoffer ontfermde. De hulpdiensten snelden ter plaatse en haalden de bewusteloze man zo snel mogelijk uit zijn auto. Het was meteen duidelijk dat de toestand van de man heel kritiek was. De hulpdiensten voerden nog een lange tijd een hartmassage uit om het leven van de man te redden, maar alle hulp kwam te laat. 

Oorzaak?

De vrouw en haar drie kinderen die in de andere wagen zaten, hadden lichte verwondingen en werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Zij waren enorm onder de indruk. De Hyundai raakte zwaar beschadigd. Hoe het ongeval precies kon gebeuren is nog onduidelijk. Vermoedelijk werd de 64-jarige bestuurder van de Jaguar onwel achter het stuur. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de orzaak van het ongeval te onderzoeken. 

De auto van de moeder met haar drie kinderen liep zware schade op.
Alexander Haezebrouck De auto van de moeder met haar drie kinderen liep zware schade op.
Bestuurder (64) sterft nadat hij over middenberm tegen gezin botst in andere richting op E17.
Alexander Haezebrouck Bestuurder (64) sterft nadat hij over middenberm tegen gezin botst in andere richting op E17.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bruno Draulans

  Hij kan ook gewoon een klapband vooraan gehad hebben. Dan wordt je ook naar alle kanten van de baan gesmeten, bij iets wat snelheid. Het onderzoek zal dit wel uitwijzen. Spijtig voor de man maar de moeder met de kindjes heeft wel veel geluk gehad. Sterkte aan families

 • Guido Hutsebaut

  Men kan ook 'n beroerte krijgen tijdens het rijden...stop met dat gezever over te snel rijden enz.....RIP man...en sterkte voor de familie.

 • Philomena Vanderweyen

  Sterkte voor de familie van de overleden man,hoop dat de kinderen in de andere wagen er geen trauma aan overhouden.

 • Boris Kemps

  De moeder en haar kinderen in de Hyundai hebben veel geluk gehad... dit had veel erger kunnen aflopen, sterkte aan de naasten van de man.

 • Anne Onsia

  Enkele dagen geleden een 62-jarige man met heel zijn gezin zonder aanwijsbare reden tegen een boom in Spanje, nu een 64-jarige volle gas door de middenberm.