Berouwvolle kassadief brengt deel van buit terug naar Pauline & Paulette: man stal uit geldnood

De kassadief van café Pauline & Paulette kreeg wroeging en contacteerde nu zelf zijn slachtoffers.
Google Maps De kassadief van café Pauline & Paulette kreeg wroeging en contacteerde nu zelf zijn slachtoffers.
De politie weet wie verantwoordelijk is voor de inbraak van een week geleden in het café Pauline & Paulette in Lauwe. De dader had wroeging en contacteerde zelf zijn slachtoffers. Hij bezorgde hen een handgeschreven brief met excuses én een deel van de buit. De man zal niettemin worden vervolgd.

Zowat duizend euro. Dat verdween uit de kassa van café Pauline & Paulette toen daar in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 maart werd ingebroken. Ook de handtas van de uitbaatster en twee gsm’s verdwenen. James Van Mechelen en Sophie, de uitbaters, dachten het geld voorgoed kwijt te zijn, tot ze plots donderdag via Facebook een berichtje kregen van de dader. Die had op sociale media het bericht gelezen dat de uitbaters hadden gepost naar aanleiding van de inbraak in hun etablissement. Hij had wroeging en zette, aangemoedigd door zijn omgeving, toch de stap om de uitbaters te contacteren.

Toevallig doelwit

James en Sophie maakten een afspraak met de dader. De dertiger uit de regio had een handgeschreven brief mee waarin hij zich excuseerde. Hij zei te hebben gehandeld uit geldnood voor zijn gezin en dat het café op Lauwe Plaats een toevallig doelwit was. De uitbaters aanvaardden zijn excuses. De politie zal de zaak nu verder afhandelen. Normaal gezien zal de man zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.