Belgische en Franse agent op de vuist op parking Basic Fit Menen

De rechtbank in Kortrijk.
Alexander Haezebrouck De rechtbank in Kortrijk.
Twee politiemannen moesten zich woensdag op de rechtbank van Kortrijk verantwoorden omdat ze op 24 oktober 2018 met elkaar op de vuist gingen op de parking van de Basic Fit in Menen. Ze hadden een discussie over de vrouw van de Franse agent, die zei dat ze werd lastig gevallen. 

Het gaat om een 50-jarige agent van de politiezone Grensleie en een 39-jarige agent uit Wervicq-Sud. Beiden waren in hun vrije tijd aan het trainen bij Basic Fit langs de Kortrijkstraat in Menen. “De Belgische agent zou hebben gekeken naar de vrouw van de Franse agent en seksueel getinte gebaren hebben gemaakt”, zei het openbaar ministerie. “De Franse agent sprak hem daarop aan. De discussie zette zich daarna verder op de parking waarna ze begonnen te vechten. Op het moment dat het gevecht ten einde was, gaf de Belgische agent toch nog een vuistslag aan de Fransman.” Hij was zo’n drie maanden arbeidsongeschikt, de Belgische agent maar enkele dagen.

Basic Fit

Discussie over vrouw

“Sinds die Franse agent en zijn vrouw kwamen trainen bij Basic Fit in Menen was er miserie”, pleitte Thomas Vandemeulebroucke, advocaat van de Belgische agent. “Die vrouw probeerde al maanden de harten van alle mannen in die Basic Fit te stelen. Haar man kon daar niet mee om en was jaloers.  Toen die man bij mijn cliënt verhaal kwam halen, heeft hij zich verdedigd. Eens ze buiten waren, was het ook de Fransman die de eerste klap uitdeelde. Dat werd bevestigd door twee getuigen.” Dat laatste ontkent de Franse agent. “Hij heeft niet als eerste geslagen”, zei zijn advocaat. De agent van de politiezone Grensleie drukte zijn spijt uit voor de rechter. “Dat ik hem nog geslagen heb nadat het gevecht afgelopen was, is niet waar” zei hij. “Ik ben 50 jaar en heb nog nooit iemand ongepast bekeken of benaderd. Ik ben er eigenlijk echt niet goed van dat ik hier moet staan. De tegenpartij mag ondertussen in geen enkele Basic Fit in België meer binnen, dat wil ook wat zeggen.” De Franse agent riskeert een gevangenisstraf van drie maanden en een geldboete van 400 euro, de Belgische agent riskeert zes maanden cel en een geldboete van 400 euro. De Fransman vraagt de vrijspraak, de Belg vraagt een opschorting van straf. Vonnis op 24 juni.