Beiaardconcerten deze zomer: Raad de begintune van een televisiereeks

Van links naar rechts:
Ereburger en dichter Jozef Deleu, beiaardier Wim Berteloot, Tania Minnekeer van de dienst evenementen en schepen Griet Vanryckeghem.
Alexander Haezebrouck Van links naar rechts: Ereburger en dichter Jozef Deleu, beiaardier Wim Berteloot, Tania Minnekeer van de dienst evenementen en schepen Griet Vanryckeghem.
Komende zomer gaan er opnieuw enkele beiaardconcerten door in Menen. Beiaardier Wim Berteloot zorgde alvast voor een gevarieerd programma. Wat dacht je van een Quizavond begintunes van televisiereeksen raden of een poëzieavond waarbij ereburger en dichter Jozef Deleu gedichten voorleest op muziek? 

In totaal gaan er zeven beiaardconcerten door in Menen tussen juli en augustus. De quizavond is het eerste concert op donderdag vier juli. Op 11 juli, de Vlaamse Feestdag leest ereburger en dichter Jozef Deleu gedichten voor op muziek van onder andere Hugo Claus, Bart Moeyaert en Herman De Coninck. Het slotconcert is op 22 augustus, daarbij wordt beiaardier Wim Berteloot bijgestaan door Melody 4. Dat is de Meense muzikale familie waarbij drie zussen en hun vader een muziekgroepje vormen. “De concerten zijn gratis en kunnen beluisterd worden in de binnenkoer van het stadhuis waar je de mooiste klank van de beiaard hoort”, zegt schepen van cultuur Griet Vanryckeghem (N-VA). “Je krijgt ook een gratis drankje aangeboden. Maar uiteraard kan iedereen die op de Grote Markt zit mee genieten van het concert. De beiaard in Menen heeft zelfs de mooiste klank uit de provincie. Volgens de beiaardier helemaal anders en mooier dan die van Brugge, de klank is kristalhelder.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.