Bebossingsproject Menen start in de Volkslaan: snoezelbos met 2.000 bomen

Schepen Patrick Roose (sp.a) op het terrein langs de volkslaan waar het snoezelbos komt
rv Schepen Patrick Roose (sp.a) op het terrein langs de volkslaan waar het snoezelbos komt
De stad Menen zal aan de Volkslaan een snoezelbos aanleggen van maar liefst 2.000 bomen. De bomen worden in het najaar aangeplant en maken deel uit van het bebossingsproject van de stadscoalitie. “De volgende vijf jaar willen we één boom per inwoner planten”, zegt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose (sp.a).

In het bos langs de Volkslaan moet vooral beleving van de natuur centraal staan. “We kiezen voor deze locatie omdat met het WZC Andante en De Pelikaan twee zorginstellingen in de onmiddellijke nabijheid zijn”, zegt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose (sp.a). “In een snoezelbos kunnen de bewoners van deze zorginstellingen naar hartenlust de natuur beleven. Om er ook een fijne ontmoetingsplaats van te maken zullen we er ook zitbanken plaatsen. Uiteraard zal het bos niet alleen voor de bewoners van de zorginstellingen toegankelijk zijn, maar voor iedereen.”

Paden

Samen met het WZC Andante en De Pelikaan maakte de stad een plan op. Het snoezelbos krijgt enkele paden die verschillende ondergronden zullen krijgen. “Die moeten zorgen voor meer gewaarwording. De paden zullen ook erg toegankelijk zijn met een breedte van twee meter. De zitbanken krijgen rug- en armleuningen voor extra comfort.”

De stad kiest voor bijvriendelijke planten zoals de tamme kastanje, de hondsroos, de rode bes, de veldesdoorn, de hazelaar, de meidoorn, de liguster, de kerselaar en de lijsterbes. Het snoezelbos wordt in het najaar van 2020 en in het voorjaar van 2021 aangelegd. 

Het plan van het snoezelbos langs de Volkslaan
rv Het plan van het snoezelbos langs de Volkslaan