Auto meters door de lucht gekatapulteerd, bestuurder als bij wonder ongedeerd

Bestuurder als bij wonder ongedeerd na zwaar ongeval op E17
Alexander Haezebrouck Bestuurder als bij wonder ongedeerd na zwaar ongeval op E17
Op de E17 in Rekkem is zaterdagochtend een zwaar ongeval gebeurd. Een bestuurder reed in de richting van Frankrijk toen het ter hoogte van de snelwegparking in Rekkem op de grens met Frankrijk mis ging. De bestuurder reed op de vangrail, werd de lucht in gekatapulteerd en kwam nadien hard neer. 

Het was een vrachtwagenchauffeur die omstreeks 4.30 uur een dutje wilde doen in zijn vrachtwagen die de hulpdiensten verwittigde. Hij zag de auto plots door de lucht vliegen. De Belgische bestuurder was vermoedelijk in slaap gevallen, reed op de vangrail die als schans werd gebruikt en maakte dan enkele tuimelingen door de lucht. Hij kwam uiteindelijk op z’n zijkant tot stilstand in de grasberm net achter de vangrail. De hulpdiensten snelden ter plaatse. “Eerst was hij buiten bewustzijn, maar de man kwam snel weer bij”, vertelt Hans Vanpoucke van de hulpverleningszone Fluvia. “Na een gesprek met de dokter kon hij zelf langs de achterkant uit zijn auto kruipen.” De man werd afgevoerd naar het ziekenhuis en liep op het eerste gezicht als bij wonder geen zware verwondingen op. Door het ongeval was de snelwegparking in Rekkem een tijdlang afgesloten voor het verkeer in de richting van Frankrijk. 

De betonnen vangrail die werd gebruikt als schans
Alexander Haezebrouck De betonnen vangrail die werd gebruikt als schans3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • geert vlietinck

    Deze man heeft chance gehad omdat hij met een veilige duitse wagen reed in dit geval een BMW en geen brol.

  • Leo Legrelle

    Elke boom naast een weg moet er tegenwoordig aan zodat sommigen er met een veel te hoge snelheid niet meer kunnen tegenknallen. Nu worden de bomen vervangen door betonschansen, beter denk je, ziehier het gevolg. Deze man heeft echt chance gehad, goed voor hem uiteraard.

  • Said Sabaouni

    Gelukkig bestuurder leeft nog is belangrijk.