Agenten aanwezig op feest veroordeelde ex-voetballer?

Christophe Decoene.
Henk Deleu Christophe Decoene.
Agenten zouden het verjaardagsfeest van een veroordeelde ex-voetballer uit Menen bijgewoond hebben. Volgens blad Het Wekelijks Nieuws zijn bij het Comité P twee klachten ingediend tegen de gezagsdragers van de politiezones Arro Ieper en Grensleie. Daar is men officieel niet op de hoogte.

Christophe Decoene uit Menen vierde onlangs zijn vijftigste verjaardag. Hij nodigde tientallen vrienden en kennissen uit naar zaal De Lissewal in Elverdinge. Onder hen blijkbaar ook agenten van de politiezones Grensleie en Arro Ieper. Hun aanwezigheid schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat. Decoene liep al tal van veroordelingen op. Zijn laatste dateert van begin 2013. Toen kreeg hij een effectieve celstraf voor prostitutie en mensenhandel als ex-vennoot van Bar Mystique in Ieper.

Hormonenonderzoek

Twee weken geleden werd hij opgepakt als verdachte in een drugs- en hormonenonderzoek. Twee Albanezen zitten na die inval nog altijd in de cel. Decoene werd meteen onder voorwaarden vrijgelaten. "We zijn niet op de hoogte van een klacht bij het Comité P, maar dat is niet abnormaal", zegt Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie. "Het Comité is een onafhankelijk, extern controle-orgaan. We verlenen onze medewerking als dat nodig is. Als er deontologische fouten worden vastgesteld, zal de korpschef dat met het politiecollege moeten beoordelen." (LSI)