120 extra jobs op LAR-Zuid

DISTRIBUTIECENTRUM IS NIEUWE SPELER OP BEDRIJVENTERREIN

Arno Van Berlo (senior manager Group Property ), Luk Beke (Global Estate Group), burgemeester Martine Fournier en Luk Thieuw (DSV) mochten de eerste stenen van het distributiecentrum leggen.
Foto Xavier Coppens Arno Van Berlo (senior manager Group Property ), Luk Beke (Global Estate Group), burgemeester Martine Fournier en Luk Thieuw (DSV) mochten de eerste stenen van het distributiecentrum leggen.
Het Deense logistiek bedrijf DSV is de volgende grote speler die zich vestigt op het bedrijventerrein LAR-Zuid. Dat is goed nieuws voor de tewerkstelling, want het distributiecentrum van 6.000 vierkante meter levert de komende jaren 120 extra jobs op. Tegen juni volgend jaar moeten de gebouwen klaar zijn.

Nadat de plannen van de realisatie van het bedrijventerrein LAR-Zuid in 2014 gedeblokkeerd werden, is het terrein vandaag bijna volgebouwd. Projectontwikkelaar Global Estate Group weet met het Deense distributiecentrum DSV een volgende grote speler aan te trekken. DSV is een logistieke reus die 45.000 mensen in meer dan tachtig landen tewerkstelt. "We bouwen op LAR-Zuid een distributiecentrum, een zogenaamd crossdock van 6.000 vierkante meter en een kantoorgebouw van 2.000 vierkante meter. Onze grote uitbreiding zorgt binnen enkele jaren voor een jobaangroei van 120 personeelsleden", zegt Luk Thieuw, managing director van DSV Road nv.


"De overslagloods zal in totaal 52 laadkaaien bevatten. Ons ambitieuze bouwproject kadert in de plannen van DSV voor continue verdere groei." Projectontwikkelaar Global Estate Group is verheugd dat het bedrijventerrein van dertig hectare nagenoeg volledig ontwikkeld is. "We hebben voorlopig vijf grote spelers op LAR-Zuid. Die zijn naast DSV, Van Marcke, Ghistelinck, Lesage en DSV. Er moet nu nog amper 2,5 hectare benut worden, goed voor drie à vier extra bedrijven", weet Kathleen Dewulf van Global Estate Group.

150.000 zendingen

DSV heeft al sinds de jaren tachtig een distributiecentrum op LAR-Noord. "We waren verplicht om te verhuizen én waren van plan om ons in Wallonië te vestigen tot we hoorden dat LAR-Zuid zou ontwikkeld worden. Het nieuwe DSV-kantoor zal jaarlijks 150.000 zendingen behandelen van en naar Frankrijk, Spanje, Portugal, Engeland en Ierland", gaat Thieuw verder. Global Estate Group legt op de site ook een groen- en waterbuffer aan van maar liefst 40.000 vierkante meter. Daartussen zijn groene wandelpaden aangelegd. Er komt ook een geluidsberm van maar liefst acht meter hoog over een afstand van liefst één kilometer. Burgemeester Martine Fournier (CD&V) is blij met de verdere ontwikkeling van LAR-Zuid. "Het is bijzonder positief voor de economische toekomst van onze regio en een belangrijke troef voor Menen. De bijkomende jobs zullen een boost geven aan onze lokale economie."


Ondertussen raakt bekend dat ook takeldienst Van Looy uit Rekkem straks verhuist naar LAR-Zuid. Dat bedrijf had in de Dronckaertstraat geen verdere toekomst en was al jaren op zoek naar een nieuwe locatie. "Met LAR-Zuid kan onze takeldienst verder groeien", weet zaakvoerder Jens Van Looy. "De plannen zitten nog in de beginfase. Het zal nog even duren eer we verhuizen, maar de toekomst is verzekerd." Van Looy zal een deel inpalmen van de resterende 2,5 hectare.