"Volgend jaar valt de foor gelukkig weer tijdens de vakantie"

De attracties zaten gisteren goed vol.
Foto Deleu De attracties zaten gisteren goed vol.
Als de paasfoor in Kortrijk buiten de paasvakantie valt, dan weten de forains al op voorhand dat de inkomsten heel wat lager zullen liggen. Dat was de voorbije editie helaas het geval, maar uiteindelijk hoor je de foorkramers niet klagen.

"Gelukkig konden we eindigen met een verlengd weekend", zegt provinciaal voorzitter van de Belgische foornijveraars, Heidi Coussens uit Bissegem. "Ondanks het koude en regenachtige weer van gisterennamiddag kwam er toch heel wat volk opdagen. Zondag was een topdag: verminderingsdag en mooi weer. Dan merk je dat de mensen graag afzakken naar de foor. In de week was het wel erg kalm."


Ondanks de verschillende werken in de stad waren er weinig verschuivingen. "En de foorkramers die aan het verlengde van de Leie stonden opgesteld, pikten nog heel wat bezoekers mee die op weg waren naar de parking. Volgend jaar valt de foor gelukkig wel weer in de paasvakantie."


Tussen het vele volk merken we een enthousiaste Veronique Ducastel uit Menen. "Het was al een jaar of drie geleden dat we nog eens afzakten naar de foor. Het is hier altijd wel gezellig, maar we kwamen niet zozeer voor de attracties. Iets eten, iets drinken, plezier maken en eindigen in het schietkraam. Meer moet dat niet zijn", lacht Ducastel. (XCR)