'Verzuurde buur' gaat in het rood tijdens ludieke actie voor verdraagzaamheid

De kinderen tekenen met krijt op de stoep voor het huis van de buur en zijn echtgenote.
Foto Deleu De kinderen tekenen met krijt op de stoep voor het huis van de buur en zijn echtgenote.
Een ludieke actie nadat een 'verzuurde buur' eerder in de week kinderen uitkafferde is zondagnamiddag fout afgelopen in de Julien Cagniestraat in Lauwe. De buur in kwestie ging zo over de rooie dat hij weggebracht moest worden met de ambulance.

Initiatiefnemer Christophe Lefebvre organiseerde een stoepkrijtactie voor meer verdraagzaamheid naar aanleiding van een incident eerder in de week met de verzuurde buren. Toen de kinderen een hart op de stoep tekenden, kwamen de buur en zijn echtgenote naar buiten. De 73-jarige F.D. ging zo over zijn toeren dat hij weggebracht moest worden met een ziekenwagen. "Nochtans was de actie net bedoeld om nader tot elkaar te komen en elkaar de hand te reiken", zegt Lefebvre. "Toen een van mijn kinderen eerder deze week aanbelde voor een spelletje ruiltocht, werd mijn dochter uitgekafferd. Ze was nochtans heel beleefd, zo hoorde ik van enkele andere buren. Ik wilde dat niet zomaar laten passeren en bedacht de ludieke stoepkrijtactie tegen verzuring en voor meer verdraagzaamheid. Kinderen moeten kunnen spelen in hun straat."
De oproep viel niet in dovemansoren. Enkele tientallen kinderen leefden zich uit met krijt. Ze tekenden en kleurden hartjes en andere vreedzame figuren. Intussen werden hun ouders getrakteerd op een drankje en leerden de buurtbewoners elkaar beter kennen. Het gepensioneerde koppel, dat geen al te beste reputatie heeft in de straat en ook een drankje aangeboden kreeg, was evenwel voor geen rede vatbaar. (XCR)