"Eindelijk erkenning in eigen stad"

MARINO PUNK WORDT GEZICHT VAN 'SHOP EN BELEEF'

De bekende accordeonist Marino Punk wordt het gezicht van de voorjaarsactie Shop & Beleef in Menen.
Xavier Coppens De bekende accordeonist Marino Punk wordt het gezicht van de voorjaarsactie Shop & Beleef in Menen.
Marino Punk ruilt zijn accordeon tijdelijk in voor een winkeltas van Shop en Beleef uit Menen. Hij wordt de komende vier weken het boegbeeld van de voorjaarsactie van de Meense handelaars. "Vreemd, want mijn gezicht hangt plots overal in het straatbeeld."

Wie neemt een selfie met Marino Punk? Klanten bij de deelnemende handelaars van Shop en Beleef die de selfie posten op Facebook maken kans op een van de zes cadeaubonnen van 25 euro. En zo wordt Marino Punk voor het eerst boegbeeld in eigen stad van een actie. "Dat doet deugd. In 1998 was ik het gezicht van de Gentse Feesten. Enkele jaren later mocht ik het straattheaterfestival van Esch-sur-Alzette in Luxemburg promoten. En deze maand krijg ik wat extra erkenning in eigen stad. Daar zeg je toch geen neen tegen?", zegt Marino Punk (51) gevleid.

Ambiance

Het wordt natuurlijk onmogelijk voor de accordeonist om een maand aan een stuk bij de 120 deelnemende handelaars aanwezig te zijn voor de selfies. "De selfies mogen de klanten nemen met een kartonnen bord waarop mijn gezicht werd gekleefd. Zo blijft het haalbaar", lacht Marino.


Op donderdag 11 mei start de voorjaarsactie van Shop en Beleef. Bij de 120 deelnemende handelaars in Menen, Lauwe en Rekkem zal telkens een affiche prijken met het gezicht van Marino Punk. Per aankoop bij de handelaars krijgen de klanten een bonnetje waarmee ze kans maken op een van de 90 cadeaubonnen van 25 euro. En omdat Marino Punk met accordeon altijd voor de nodige ambiance zorgt, heet de actie simpelweg Ambiance Shopping Maand.


"Met 120 aangesloten klanten mogen we trouwens niet klagen", zegt ambtenaar Carina Develter van de dienst Evenementen. "Toch hopen we dat de handelaars die afhaakten, zich weer aansluiten bij Shop en Beleef. We hebben elkaar immers nodig. Na een evaluatievergadering hebben we met heel wat opmerkingen rekening gehouden. Zo maken we meer promotie voor onze cadeaubon en steekt de website in een nieuw kleedje. Zowel de stad als het OCMW kopen trouwens jaarlijks voor 30.000 euro aan cadeaubonnen."

Prijzenpot

Nog nieuw binnen Shop en Beleef is de voorzitterswissel. Pierre Vandeputte wordt uitgezwaaid en provincieraadslid Martine Vanryckeghem (Open Vld) wordt binnengehaald. De totale prijzenpot van de voorjaarsactie bedraagt 2.500 euro. De actie loopt van 11 mei tot en met 11 juni.