Slagerij ’t Keyserken sluit onverwacht de deuren

Vera en Mario De Keyser - Heyndrickx bij de viering van de 75ste verjaardag van de zaak.
Didier Verbaere Vera en Mario De Keyser - Heyndrickx bij de viering van de 75ste verjaardag van de zaak.
Na 83 jaar heeft de bekende slagerij ’t Keyserken in de Merelbekestraat in Melle Vogelhoek vandaag onverwacht de deuren gesloten.
Slagerij 't Keyserken is sinds vrijdagochtend onverwachts gesloten.
Didier Verbaere Slagerij 't Keyserken is sinds vrijdagochtend onverwachts gesloten.

“Bedankt aan alle Mellenaars. We zijn er lang geweest en tot de laatste gebleven in de Merelbekestraat. Drie generaties lang alles gegeven. Trots op ons zelf en dankbaar voor jullie vertrouwen nemen we afscheid van Slager ’t Keyserken”, melden Vera, Manu en Mario op hun Facebookpagina. Over de reden van de sluiting is niets meegedeeld.

Sinds 1936 was de zaak in handen van de familie De Keyser. Drie generaties bouwden de slachterij en slagerij uit tot een gerenommeerde delicatessen- en traiteurzaak uit. Zaakvoerders Mario en Vera zetten er onder meer hun Keyserkensham naar een recept van grootvader Aimé op de kaart. ‘t Keyserken werd in 1936 opgericht door Aimé De Keyser en zijn vrouw Malvina, de grootouders van de huidige eigenaars.

Slager Aimé.
Didier Verbaere Slager Aimé.

Het was de oudste dochter van Aimé en Malvina, Antoinette, die later de zaak overnam samen met haar man André Poriau. “Antoine, de oudste zoon van mijn grootvader, had een slagerij Sint Pierre in Gent. Als nevenactiviteit richtte hij een vleeswarenbedrijf op in Eke dat later door zijn zoon Ivan zou uitgroeien tot het bedrijf Breydel waar de befaamde Breydelham en Breydelspek worden gemaakt.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jeanine De Jaegher

    Veel succes !