Posteractie voor veiliger verkeer

Bewoners van de wijk Elsdries in Melle zijn een posteractie gestart voor veiliger verkeer. In hun wijk is een nieuw circulatieplan van kracht. De proefopstelling moet onder meer sluipverkeer weren.

"Met onze posteractie willen we bestuurders aanmanen tot voorzichtiger rijgedrag, maar ook een signaal geven aan de gemeente. Een globaal mobiliteitsplan voor de hele wijk en de gemeente, het aanbrengen van snelheidsremmende maatregelen in onder meer de Vossenstraat en het fietsvriendelijker maken van het Gemeenteplein zou een hogere prioriteit moeten hebben", zegt Lies Clauws.


In de Elsdries kan je de Schauwegemstraat aan de Geraardsbergsesteenweg enkel nog inrijden via de Geraardsbergsesteenweg. Niet meer via de Beekstraat, want de Schauwegemstraat is nu eenrichting. De Beekstraat is enkelrichting in de richting van de Vossenstraat naar de Schauwegemstraat. De Berkenlaan mag enkel gebruikt worden in de richting van de Spoorlaan. Het uitgaande verkeer uit de wijk moet via de Berkenlaan en de Spoorlaan naar de Vossenstraat of de Geraardsbergsesteenweg rijden.


Tijdens het proefproject zal in de hele wijk een snelheidsbeperking van dertig kilometer per uur gelden, net als in de Vossenstraat tussen de spooronderdoorgangen.


Verkeer uit de Spoorlaan moet voorrang verlenen aan het verkeer uit de Vossenstraat. (DVL)